Werving & Selectie

Ruim ervaren als generalist én specialist in het werven en selecteren van hoger opgeleiden beschikken wij over een uitgebreid netwerk van senior managers en professionals waarin wij zelf zijn meegegroeid. Communities van specialisten en disciplines zijn door ons gevormd en continu in beweging; talent zit immers niet stil.

Op basis van best practices hebben wij de volgende succesvolle werkwijze gecreëerd:

PLAN VAN AANPAK

Wij willen de klant niet belasten maar ontzorgen. Het delen van informatie en wederzijds vertrouwen zijn hierbij van essentieel belang. Want alleen door vanuit een gemeenschappelijk doel samen te werken als partners kan een succesvol resultaat bereikt worden.

 1. We beginnen met een uitgebreide intake. Deze zal worden gevoerd met de desbetreffende (lijn)manager(s), HR en eventuele andere stakeholders om zo tot een volledig mogelijk beeld van de functie, de afdeling, bedrijfscultuur en de gewenste kandidaat te komen.
 2. Samen met u stellen we een functie relevante vragenlijst op. Deze vragen zullen inzicht geven in de kennis en ervaring die nodig is en welke competenties en kwaliteiten van een kandidaat mogen worden verwacht.
 3. Aan de hand hiervan zullen wij eventueel een wervende vacaturetekst opstellen en bepalen we de best passende wervingsstrategie.
 4. Tevens wordt direct een concrete tijdslijn afgesproken met daarin duidelijke afspraken, realistische doelen en ruimte voor regelmatige voortgangsgesprekken.

SNELHEID

 • Na plaatsing van uw opdracht streven wij ernaar u binnen drie weken in gesprek te laten zijn met (minimaal) twee geschikte kandidaten voor uw vacature.
 • U kunt rekenen op kandidaten met een maximale aansluiting op het door u gewenste profiel, omdat de kandidaten worden gematched op vier niveaus; namelijk harde criteria (cv en motivatie), competenties, cultuur en capaciteiten. Kandidaten die wij bovendien al vaak kennen.
 • De doorlooptijd van het gehele proces tot de afronding neemt gemiddeld acht weken in beslag.

KWALITEIT

 • Moderne testinstrumenten en beproefde selectietools van Greenshoot-HR in combinatie met jarenlange recruitment ervaring staan garant voor een optimaal resultaat.
 • Doordat wij bij de selectie naar zowel de harde als de zachte criteria kijken, selecteren wij voor u de professionals die beschikken over het juiste niveau, het gevraagde ontwikkelingspotentieel en die bovendien passen in uw organisatiecultuur.

 DEEL DIENSTEN

Calcium Recruitment kan uw werving ook in deelproces uit handen nemen. Dit kan gebaseerd zijn op een vast maandtarief of bijvoorbeeld het resultaat; dat wat in uw situatie het beste werkt. U weet dus precies waar u aan toe bent en haalt het maximale rendement uit uw vacature(s) tegen een aantrekkelijke prijs.
U kunt hierbij denken aan:

 • Online-search en wervingscampagnes, web- of print advertenties, branding en exposure.
 • Hulp bij het schrijven van uw vacature tekst met aandacht voor bijvoorbeeld SEO optimalisatie.
 • Recruitment Proces Outsourcing (RPO) selectie instrumenten & competentie gericht interviewen.
 • Cv screening: de mogelijkheid om kandidaten volledig te screenen via een online portal.
 • Inhuur van tijdelijke recruiter capaciteit; “interim recruiter”.

 TARIEFSTELLING

Onze samenwerking bij een Werving & Selectie traject is op basis van exclusiviteit of een hoge vorm van commitment. Bij aanvang van de opdracht adviseren wij u welke wervings- en selectie middelen het best kunnen worden ingezet.

Calcium Recruitment heeft drie verschillende optionele wervingstrajecten en hanteert hiervoor een vaste prijsstelling. Dus geen percentages maar duidelijkheid vooraf.

 1. Voor selectie van een professional: persoonlijk interview + aanvullend een persoonlijkheidsonderzoek.
 2. Voor selectie van een senior professional en/of leidinggevende: persoonlijk interview + aanvullend een verkort assessment.
 3. Voor selectie van senior management en directie: interview met 2 consultants + een uitgebreid assessment.

GARANTIE

Mocht onverhoopt zich toch de situatie voordoen dat een geplaatste kandidaat binnen een half jaar na indiensttreding uw bedrijf verlaat, dan zorgen wij, ongeacht de reden, kosteloos voor een nieuwe kandidaat. 

VOOR SENIOR & MANAGEMENT POSITIES IN SALES EN MARKETING | DIRECTIE